Schilderen bovenste verdieping van het Almelose stadhuis 
Schilderen op topniveau

Op zaterdag 29 oktober schilderden de leden van schildersclub ‘de Peinturisten’ op een iets andere plek dan ze normaal gewend zijn: de bovenste verdieping van het Almelose stadhuis.
Bij de ingang van het stadhuis hoef je maar te zeggen dat je naar het schilderen wilt kijken en je wordt begeleid naar de lift. Eenmaal boven kom je in ‘het atelier’, dat doorgaans wordt gebruikt als vergaderruimte. Zo ziet het er nu niet uit: her en der zitten mensen achter hun schilderwerk. Er gaan lekkere hapjes rond en er wordt drinken aangeboden. De groep ‘VanVerre’ stemt hun instrumenten en een tijdje later brengt ze mooie folkmuziek ten gehore. Door de grote ramen en het mooie weer is het uitzicht prachtig. De meeste schilders laten zich inspireren door het uitzicht en zitten aan verschillende kanten voor het raam. Ook voor de bezoekers is het genieten: zo zie je Almelo normaal gesproken niet!
De schilders, de muzikanten, de bezoekers en alle mensen die hebben geholpen konden genieten van een vrolijke middag. Met schilderkunst, muziek, een prachtig uitzicht en lekkere hapjes.

Tekst Rianne Martinus

In de Tubantia van maandag 31 oktober

Foto's van donderdagavond en zaterdag van mobiel Ineke

Ook Didy had een aantal foto's genomen.

Joseph Lenferink sprong op de fiets om ons de volgende foto's te bezorgen.